Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Nyheder

Nyhedsbreve fra Skolebestyrelsen

Seneste nyhedsbrev er på vej

 

Lillevangelever læser højt for beboere på plejecenter

Skolens dansklærer Lotte Andersen og ergoterapeut tog vellykket initiativ til at styrke naboskabet mellem skolen og plejecenter.

Samarbejde Den gode relation og den gode nabo er noget, vi alle ønsker os. Det fik dansklærer Lotte Andersen og Maria Pass, der er ansat som ergoterapeut på Skovvang Plejecenter, til at tage teten på at styrke naboskabet til hinanden. Helt konkret ønskede de at skabe et naboskab gennem en aktivitet, som gav mening for både beboerne på plejecentret og for børnene på skolen.

I den ånd opstod idéen til et samarbejde, hvor børn fra 2. årgang besøger plejecentret én gang om ugen. Børnene bliver inviteret hjem til nogle af beboerne og læser højt over en lille hyggestund - til stor glæde for både børnene og de ældre, fortæller Allerød Kommune i en pressemeddelelse.

Undervisningen ud i virkeligheden

Lotte er overbevist om, at besøgene på plejecentret gør børnene til bedre læsere og er med til at styrke deres motivation for at læse.

"Jeg oplever, at højtlæsningen på plejehjemmet påvirker læseglæden hos børnene, og det er meget væsentligt for børnenes motivation. Børnene gør meget ud af at finde en bog, der vil glæde deres ældre ven. De øver bogen flere gange, så de er helt klar til at læse højt for deres nye ven," siger Lotte og fortsætter:

"Børnene er samtidig med til at skabe liv og energi på plejecenteret, mens de øver sig i at læse højt. Når vi flytter undervisningen ud i virkeligheden, får læsningen et formål. Den bliver meningsfuld og relevant, og samtidig bliver den et middel til en ny og lærerig kontakt og socialt samvær med personer, de måske ikke er vant til at møde i deres hverdag. Det er en vigtig erfaring for børnene."

Formand for Børne- og Skoleudvalget, Nikolaj Bührmann, er enig og supplerer:

"Det her projekt taler ind i hele formålet med den åbne skole, og børnene får nogle sociale kompetencer, samtidig med at de træner deres læsefaglige kompetencer. På den måde skaber samarbejdet muligheder for, at børnene lærer at indgå i andre fællesskaber – og får noget glæde og læring ud af det. Og så er det et kæmpe plus, at både børnene og beboerne på plejecentret synes, det er hyggeligt og sjovt."

Unikt fællesskab på tværs af alder

"Når børnene træder ind på plejecenteret, bliver glæden hos beboerne enorm stor. Der kan tydeligt ses glæde og engagement hos beboerne. Smilet hos beboerne siger alt om, hvor givende det er for beboerne, at få besøg af børnene," siger Maria Pass og uddyber:

"De viser stolt deres boliger frem, når børnene kommer, og efter børnene har læst op, taler de sammen med deres ældre nye ven, og det kommer der mange spændende samtaler ud af. Det er samtaler om, hvordan det var at gå i skole i gamle dage og 2. verdenskrig. Der bliver genfortalt gamle H.C Andersen klassikere, som de sidder og taler om – alt sammen til stor begejstring for børnene."

Lotte Andersen opfordrer til, at andre skoler gør det samme, da det er meget berigende for børnene og de ældre.

Formanden for Sundheds-, Velfærds- og Beskæftigelsesudvalget, Jesper Holdflod Pallesen, er glad for det nye samarbejde:

"Et initiativ som dette kan jeg kun være tilfreds med og glad for som udvalgsformand. Jeg er sikker på, at samarbejdet afføder meget godt - og så er det med til at modvirke ensomhed hos vores beboere på plejecentrene. Vi skaber samtidig et unikt fællesskab, der er givende for begge parter, og som ikke er påvirket af den store aldersmæssige forskel."

 

6.D fra Lillevang Skole kæmper om OL-guld

Afgørelsen falder 20. juni

6.D fra Lillevang Skole har kæmpet sig hele vejen til Skole OL-finalen i orienteringsløb. Her går de efter guldet, når det hele afgøres 20. juni.

Skole OL-finalen finder sted 18.-21. juni på Ceres Park og Arena i Aarhus, hvor 11.000 elever deltager. Og 20. juni gælder det altså orienteringsløb og 6.D fra Lillevang Skole.

"Vi glæder os rigtig meget til Skole OL-finalen. Vi er sikre på, at det bliver rigtig sjovt. Vi har forberedt os godt, så det bliver spændende at se, hvor langt vi kommer," siger klassens lærere Pernille Skovbye og Klaus Jensen.

Skole OL er baseret på de tre børneolympiske værdier: Fællesskab, færdighed og fairplay. Det betyder, at 6.D står sammen og kæmper som et hold. Deres fælles mål er der ingen tvivl om: At komme hjem med medalje, trofæ og titlen som skoleolympisk mester i orienteringsløb, skriver skolen i en pressemeddelelse.

Det er Danmarks Idrætsforbund og Dansk Atletik Forbund, der står bag Skole OL, som støttes af TrygFonden og Nordea-fonden. Finalen holdes i samarbejde og med støtte fra Aarhus Kommune. I Skole OL konkurrerer elever i 4.-7. klassetrin i atletik, bordtennis, bowling, bueskydning, crossløb, orienteringsløb, roning, svømning og parasport.

Læs mere: www.skoleol.dk

 

Lillevang Skole - nu med børnerettigheder

Skolen blev 6. juni certificeret rettighedsskole under UNICEF Danmark

Gennem et par år har Lillevang Skole Skovvang fået etableret et børnerettighedsråd, undervist eleverne og arbejdet intensivt med børnekonventionen. Og 6. juni blev skolen så certificeret rettighedsskole under UNICEF Danmark.

 

En del af Lillevang Skoles målsætninger er, at eleverne deltager i skolens demokrati - og oplever demokrati som ånd, ret og pligt. Derfor er skolen med i UNICEF's program om rettighedsskoler. En UNICEF Rettighedsskole forener elever, forældre, lærere og andet personale i et fællesskab, der er baseret på alle de gode værdier, der står i FN's Børnekonvention, fremgår det af en pressemeddelelse.

"Et vigtigt projekt"

Daglig leder Tue Bach Andersen sagde på dagen:

"Det er et vigtig projekt, at eleverne lærer at tage vare på sig selv, på fællesskabet og ikke mindst på demokratiet. I Danmark er vi nået rigtig langt med demokratiets udvikling og børns rettigheder, men der er fortsat noget at gøre. Derfor er dette fokus vigtigt ikke bare i Danmark, men i særdeleshed i verden som helhed. I dag er det 75 års dagen for de allieredes invasion i Normandiet og forsvaret for demokrati som styreform, så dagen er specielt oplagt til at opnå certificeringen."

UNICEF

UNICEF's Christian Bindslev var med, da eleverne sang rettighedssangen. Foto: Lillevang Skole

Skolen er baseret på rummelighed, respekt, tryghed, engagement og ansvarsfølelse på en meget konkret måde, så værdierne bliver mere end bare ord. Alle undersøgelser peger på, at børn, som kender deres rettigheder og forstår dem i praksis, trives og behandler hinanden med respekt og værdighed, fremhæves det.

Efter et møde mellem rettighedsrådet og UNICEF samledes alle eleverne i festsalen sammen med UNICEF's koordinator Christian Bindslev. Daglig leder Tue Bach Andersen bød velkommen, hvorefter skolen fik overrakt certificeringen. Som afslutning sang alle eleverne rettighedssangen, anført af 3. årgang.

Lykketoft

Torsdag aften 6. juni var den tidligere formand for FN's generalforsamling, Mogens Lykketoft, på besøg. Foto: Jan Stephan

Lykketoft på besøg

Torsdag aften 6. juni fandt det årlige møde for forældre sted. Her blev skolens nye retning fremlagt.

En del af dét, skolen arbejder med, er FN's verdensmål. Af samme årsag kom Mogens Lykketoft på besøg og holdt et oplæg - han var som bekendt formand for FN's generalforsamling, da verdensmålene blev vedtaget i 2015.

 

 

Dokumenter

Formular til STUK 13.september 2020

Shape Created with Sketch.

Formular til STUK 19. september 2020

Shape Created with Sketch.

Formular til STUK 22. september

Shape Created with Sketch.

Formular til STUK 25. september 2020

Shape Created with Sketch.